Inghetata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g mascarpone (sau ricotta), 175 g zahar , 50
  • ml lichior de piersici, 600 g frisca, 200 g zmeura, 400 g piersici din
  • conselva (mai bine decâr proaspere, pentru ca sunt usor îndulcite)

Mod de preparare

Piersicile din conserva le tai în feliute subtiri. Pe o tava pui hârtie de

copt,asezi pe ea fructele si dai la congelator.

Bati bine crema mascarpone cu telul sau mixerul. Zaharul îl pui

îtrr-o olicica sa fiarba cu 1/81 de apa. Amesteci pâna obtii un sirop.

Îl iei de pe aragaz, Îl lasi la racit si il incoporezi

in mascarpone, o data cu lichiorul de piersici.

Adaugi si zmeura congelara, împreuna cu

piersicile. La final bati bine frisca si o amesteci

in mascarpone.

Tapetezi cu folie alimentara vasul pentru

inghetaaa si rastorni amestecul de mascarpone

si fructe, nivelezi un pic si dai tava la congelator

pentru cel putin 3 ore.

Scoti desertul din congelaror cu 45 de min.

Înainre de a-l aduce la masa si îl pui în frigider

sa se dezghete un pic. Îl tai felii cu ajutorul unui cutit inmuiat in apa.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise