Iepure intreg la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 iepure de crescatorie
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri vin rosu sec
  • 1 lgt curry
  • 1 lgt boia
  • 1 lg mustar
  • coriandru
  • oregano
  • boabe de piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • usturoi
  • 1/2 kg ciuperci
  • 3-4 cartofi
  • slaninuta afumata

Mod de preparare

Facem un bait din ingredientele de mai sus, crestam iepurele si-l inpanam cu usturoi si slanina. Ungem iepurele si-l dam la rece pana a doua zi. Punem in tava aragazului cartofii taiati in 4, ciupercile intregi, presaram boia, curry, cimbru, putin si putin ulei, Punem iepurele intreg si 2 cani de apa. Acoperim cu folie si dam la cuptor vreo 30 de minute dupa care inlaturam folia si lasam sa se rumeneasca. Ungem iepurele din cand in cand cu sosul din tava. Cine doreste poate sa-l stinga cu o cana de vin rosu sau alb.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise