Iepure cu masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 10 kg carne de iepure: 500 g ceapa
  • 500 g morcovi
  • 500 g telina
  • 400 ml ulei
  • 150 g pasta de tomate 500 ml vin rosu
  • 300 g masline
  • 50 g usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 100 g Iamaie
  • piper boabe
  • cimbru
  • sare
  • preferinta.

Mod de preparare

Vinatul trebuie lasat citeva zile la fezandat pentru fragezire. In cazul in care vinatuI este tinar, se pune la fezandat numai 2-3 ore. Carnea se curata, se sterge (nu se spala) şi se transeaza in bucati, dupa cum urmeaza: pentru friptura - pulpele si muschii spatelui, pentru mincare - pulpele din fata (spete). Pasarile salbatice mari: rata, gisca, cocorul, lisita; se taie in sferturi. Se sareaza vinatul, se pune intr-un vas si se adauga toate componentele (ceapa curatata si taiata inele, telina curatata, spalata si taiata felii subtiri. Se amesteca toate componentele cu carnea, se acopera. si se lasa la marinat 2-3 ore, la loc racoros sau se tine la frigider 2 - 3 zile, in functie de timpul pregatirii. Prin fezandare carnea de vinat devine mai frageda, capata un gust si un miros mai placut. Cind se scoate din bait, se scurge de zeama care s-a format. Carnea pentru friptura se impaneaza cu slanina si cu catei de usturoi. Baitul se strecoara si se adauga in mincare, cu care se fierbe 5 - 6 minute, se condimenteaza cu piper si sare, apoi se pune intr-o cratita cu grasime si adaos de apa. Se acopera si se inabusa pana este bine patrunsa. In timpul inabusirii se amesteca, si se mai adauga vinul, iar spre sfirsit zeama si toate componentele de la macerare, dupa care se mai fierbe 10-15 minute. Se scoate din marinata se zvinta, se portioneaza, se inabusa in uleiul infierbintat pina se rumeneşte si se asaza in alt vas cu capac. In uleiul ramas se inabusa ceapa, morcovii, telina taiate in felii subtiri.

Dupa inabusire se adauga foile de dafin, piperul boabe, cimbrul, usturoiul taiat marunt, vinul (stropit) si putina apa pentru a fierbe timp de 30-40 minute. Cind componentele au fiert si s-a format un sos, se strecoara peste carne pasandu-se bine. Carnea (cu sosul respectiv) se mai fierbe pina se patrunde bine. Se adauga maslinele care au fost desarate in apa rece si apoi oparite, feliile de lamiie fara coaja si se mai fierbe 5 - 6 minute. Se serveste calda sau rece.

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa

Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...

Cartofi noi la tigaie

Reteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise