Se amestecă ingredientele într-un blender și se pune compoziția fie în mașina de înghețată, urmând instrucțiunile prodicătorului, fie într-un vas de inox cu capac etanș, pe care îl dăm la congelator jumătate de oră. Se scoate după jumătate de oră vasul și se mixează bine compoziția, proces ce îl putem repeta de încă 2 ori, la interval de o oră, pentru a ne asigura că nu se fac ace de gheață. Se poate păstra compoziția în vasul de inox sau poate fi pusă în forme individuale de înghețată. Se servește imediat după ce s-a răcit, iar dacă se păstrează la congelator, se scoate cu jumătate de oră înainte de servire.
Pentru siropul de mentă, pe care îl facem în timp ce stă compoziția la congelator, se pun într-o cratiță pe foc mediu spre mare apa și melasa și se aduc la fierbere, ținându-se pe foc 5 minute, până lichidul se omogenizează și începe să scadă. Se dă deoparte de pe foc și se adaugă menta tocată, se acoperă cratița cu un capac și se lasă menta la infuzat până se răcește compoziția. Se strecoară și se pune într-un borcan închis etanș. Se servește peste iaurtul înghețat.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise