Iahnie de naut

Punem nautul la înmuiat 12 ore.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr năut
  • 3 linguri bulion
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • piper măcinat
  • 100 gr margarină
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Punem năutul la înmuiat 12 ore. Schimbam apa și fierbem năutul 1 ½ ore, împreună cu foile de dafin și usturoiul.

După ce năutul a fiert, curatam legumele, apoi le spalam și le taiem marunt. Înăbușim legumele în 75 gr margarină, turnând câte puțină apă și amestecând.

După 5 minute, adăugam bulionul, năutul scurs și apă cât să acopere boabele. Continua fierberea la foc mic, ¼ oră.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C.

Sărezi și condimentezi iahnia după gust, pui deasupra felioare din margarina rămasă și introduci iahnia, pentru 20 de minute, la cuptor.

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise