Punem fasolea boabe curatata in apa si o lasam de pe o zi pe alta.A doua zi schimbam apa si punem fasolea la fiert.Mai punem o craticioara cu apa la incalzit si dupa ce am fiert fasolea cel putin 60 de minute,o rasturnam intr-o strecuratoare si o punem in alta apa la fiert.Separat taiem carnea de pe ciolanul afumat.Dupa cel putin 30 de minute,scoatem iar fasolica intr-o strecuratoare si pregatim o craticioara in care punem,carnea taiata bucatele si apoi fasolica,la care addaugam si o crenguta de cimbru verde.Potrivim de sare,piperroz proaspat macinat si alte condimente care va plac,punem apa fiarta cat sa nu se arda(aproape de nivelul fasolei,cu cat este mai multa apa trebuie sa fiarba mai mult) si o bagam la cuptor pentru cel putin 30 sau 45 minute,dupa care o scoatem si punem bulionul indoit in apa fiarta si bagam din nou cratita la cuptor pentru 10-15 minute.Eu personal las fasolea la inmuit de pe o zi pe alta si arunc apa de la fasole de 3 ori.Fasolea pe care am avut-o de aceasta data a trebuit sa o fierb mai mult,deoarece a fost un pic mai tare si mentionez ca eu nu pun bicarbonat, in iahnia de fasole,este bine sa o fierbem mai mult si sa aruncam apa de 3 ori.Bicarbonatul lasa un miros specific in iahnie si noi nu il folosim.Pofta buna !!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise