Se pune fasolea seara in apa si se lasa pana a doua zi.A doua zi se spala bine si se pune cu apa rece si se lasa sa fiarba,fara sare,10 minute,apoi se scurge si se pune din nou sa fiarba impreuna cu ciolanul afumat,taiat in bucatele potrivite, in oala sub presiune.(Daca ciolanul este mai tare,se pun mai intai in oala sa fiarba singur ½ ora)In oala sub presiune fierbe in 15-20 de minute.Ceapa se toaca si se caleste in ulei intr-o cratita,se adauga foaia de dafin,sare si piper,cimbru, putin oregano boabe pisate si pasta de tomate sau suc de rosii,apoi se lasa la foc sa se inmoaie toate impreuna.Cand fasolea si ciolanul sunt gata fierte se adauga peste sos impreuna cu zeama in care au fiert,cat sa acopere fasolea.Se introduce cratita in cuptor sa scada,apoi se presara deasupra marar si tarhon proaspat tocate,apoi se poate servi.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise