Ciorba de iepure

Ceapa si prazul curatate, tocate marunt, se pun la calit in untura.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cca. 500 g măruntaie de iepure ( spate, gât, organe)
  • 1 buc ceapă galbenă
  • 1 buc praz partea albă
  • 1 buc pătrunjel rădăcină
  • 1/2 buc păstârnac
  • 1 felie țelină
  • 1 felie gulie
  • 1 buc morcov
  • 2 lg untură de casă de la garniță în care au fost conservați cârnații afumați
  • 2-3 fire leuștean verde
  • 2 cartofi roșii de Covasna
  • 1 conserva roșii tocate conservate de la SunFood
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • coriandru 2-3 seminte
  • boia de ardei
  • 2bfoaie de dafin
  • paste pătrate mari de la Băneasa
  • verdeață pentru ornat.

Mod de preparare

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă.

Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de ceapă și praz dinstuit. După ce legumele sticlesc, se adaugă bucățile de carne mărunțite, se completează cu cca. 3 l apă rece, apoi se lasă la fiert la foc mediu, semiacoperit cca. 30 de minute.

După ce s-a scurs timpul de fierbere, se adaugă cartofii tăiați bucățele, se asezonează de sare, piper, boia, adăugându-se boabele de coriandru și foaia de dafin. Se lasă la fiert cca. 15 minute până se înmoaie cartofii, la final, se adaugă roșiile mărunțite și pastele, lăsându-se la fiert cca. 5 minute, până se umflă pastele.

Ciorba se servește fierbinte presărată cu verdeață, cu ardei iute sau smântână, atenție fără pâine sau mămăligă. Spor și poftă bună!

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise