Hremzli/Hermze

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 cartofi potriviti
  • 2 oua
  • 4 lg faina
  • praf de usturoi dupa gust
  • sare

Mod de preparare

Sotul meu fiind maramuresan, este inebunit dupa aceste chiftelute delicioase, dar si mie imi plac mult.

Cartofii se spala, se curata si de dau prin razatoarea cu ochiuri rotunde sau pe cea mica.

Se pun intr-o strecuratoare pana lasa aprox. toata zeama.

Intr-un castron punem cartofii, ouale batute, faina, sarea si praful de usturoi. Se amesteca.

Intr-o tigaie cu ulei incins punem cate o lingura din compozitie si prajim pe ambele parti pana devin aurii.

Se servesc alaturi de iaurt/smantana.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise