HOMAR CU PASTE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 pachet de paste marunte
  • (preferabil in forma de scoici)
  • 1 homar mare
  • 1 ceasca ulei de masline
  • 2 linguri chimen dulce, tocat marunt
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 1 ceasca vin
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 foaie dafin
  • 1 rosie coapta, tocata marunt
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat

Mod de preparare

1. Se spala bine homarul sub jet de apa si se taie in bucati maricele. Se incinge uleiul de masline intr-o cratita mare si se caieste homarul 4-5 minute, apoi se adauga vinul.

2. Se adauga foaia de dafin, pasta de rosii, rosia tocata si 4-5 cesti de apa. Se pune capacul si se fierbe la foc potrivit 15-20 de minute.

3. Se adauga pastele, chimenul dulce, sarea si putin piper. Se amesteca si se lasa sa fiarba inabusit inca 10 minute. Se serveste imediat ce pastele sunt facute.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise