Folia de caise uscate se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se lasa la inmuiat cu 1 litru de apa fierbinte cel putin 2 ore.
Stafidele se spala si se lasa la inmuiat in apa calduta.
Dupa 2 ore se scurge apa de pe bucatile de folie de caise ; bucatile inmuiate se pun in blender si se adauga din apa in care s-au inmuiat pana la nivelul de 1 litru de la blender.
Se mixeaza bine si apoi se strecoara intr-o cratita antiaderenta si se pune la fiert la foc potrivit.
Se adauga treptat zaharul; 6-8 linguri, in functie de cat dorim budinca de dulce.
Se amesteca incontinuu , pana se dizolva zaharul si incepe sa fiarba.
Separat se dizolva amidonul cu putina apa rece; se dilueaza adaugand treptat fiertura de caise si se mai fierbe 5 minute sau pana incepe sa se ingroase.
La ultimele clocote se adauga stafidele.
Se pune in boluri individuale sau intr-o tava mai adanca de sticla termorezistenta.
Se orneaza dupa gust cu nuci, fistic,migdale si snobar.
Se pune la frigider.
Se consuma rece.
Pofta buna!
Budinca de caise uscate-Halaweh gamardin- este unul dintre dulciurile specifice postului musulman-Ramadanul.
Tot din gamardin se poate face si suc; dupa ce s-a lasat la inmuiat cel putin 2 ore se adauga mai multa apa in blender si se potriveste de zahar.
Se lasa la rece si se obtine o bautura foarte aromata si rocoritoare.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise