Gutui umplute cu nuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 gutui mari,
  • 20 g unt,
  • 3 linguri cu miere,
  • 200 ml suc de portocale,
  • 80 g miez de nuca,
  • 60 g stafide,
  • 150 g branza dulce,
  • 1 lingurita coaja de lamaie,
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata,
  • 2 - 3 cm baton de vanilie.

Mod de preparare

Gutuile se curata de puf, se scot samburii si se taie in doua.

Se amesteca o lingura de unt cu una de miere si 3 linguri suc de portocale. Se ung jumatatile de gutui cu aceasta compozitie, si, se asaza intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu.

Restul de suc de portocale se toarna in tava si se coc gutuile la foc potrivit, 45 minute, pana se inmoaie (se mai poate turna suc de portocale sau apa daca e nevoie).

Nucile taiate marunt si stafidele se amesteca cu branza dulce pasata, coaja de lamaie, restul de miere, scortisoara si batonul de vanilie fin tocat. Se pune in fiecare gutuie din acest amestec si se mai coace 10 minute.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise