Se spala guliile, se curata bine.
Se spala guliile, se curata bine, apoi li se taie un capacel la partea superioara si li se indeparteaza miezul, ajutandu-ne de o lingurita. Se pune o craticioara cu apa si un praf de sare, pe foc, iar cand clocoteste, se scufunda guliile si se lasa sa fiarba cca. 10 de minute, dupa care se scot si se lasa sa se scurg cu fata in jos
Se curata legumele, apoi morcovul, telina si ardeiul se taie in cubuletete, ciupercile se feliaza.
Se pune la incins un pic de ulei, apoi calim legumele, adaugand si orezul si apoi carnea tocata. Se pune cate un pic de apa, inabusind astfel legumele, orezul si carnea tocata. Potrivim de sare si condimente dupa gust, iar cand orezul este umflat bine, se da tigaia de pe foc si presaram verdeata tocata fin.
Se umple fiecare gulie si se aseaza una langa alta, intr-o forma de chec (sau tavita mai inalta), se adauga apa pana la marginea taiata a guliilor, se toarna si un pic de ulei, un praf de sare, legumele deshidratate si se da la cuptor cca. 30 de minute. Se servesc fierbinti simple sau cu smantana!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise