Gulasch din Tihanny

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg ceapa taiata fidelute
  • 1kg carne de vita sau mai bine vitel (pulpa )
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 1 lingutita chimion spart in mojar
  • 1 lingutita majoran
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • 1-2 ardei iuti uscati
  • 0,5 lt fond de vita
  • sare si piper macinat proaspat
  • 150 g de untura de porc
  • 200 g vin rosu sec

Mod de preparare

Aceasta este o reteta maghiara originala de la o doamna de 74 de ani.

In untura de porc se dunstuieste ceapa, se adauga carnea, se prajeste pana totul se prinde putin de oala, se pun condimentele, apoi 2 lingurite de Boia dulce, 1 lingurita boia iute, se stinge cu vin rosu se lasa la fiert incet pana devine cremos, se toarna 0,5 l de zeama de vita si se lasa la fiert 3,5 - 4,00 ore la foc foarte incet.

Se seveste cu galuste de faina ( 200g faina, 1 ou, 0,5 lingurite sare, 125 ml apa calduta, se amesteca bine, aluatul se rade prin razatoare si se fierbe in 2 lt apa clocotita cu sare).

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise