Gulas ardelenesc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg ceapa
  • 1 kg cartofi rosii
  • sare
  • piper
  • o lingura de boia dulce
  • patrunjel tocat
  • carne de porc
  • apa
  • ulei

Mod de preparare

Se curata ceapa, se spala si se toaca putin mai mare; se adauga putina sare, ulei cat sa nu se prinda de fundul cratitei si se amesteca. Cand s-a inmuiat ceapa se adauga carnea bucati, se amesteca si se presara boia dulce. Amestecam si lasam la inabusit cu capacul peste cratita, lasam 20 minute la foc potrivit si din cand in cand mai amestecam (carnea va lasa zeama dar necesita putina apa calduta). Cand carnea este alba, se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit, iar cand carnea e aproape fiarta se adauga cartofii taiati in 4 (trebuie sa fie mai groase bucatile). Se amesteca si se adauga piperul si sarea dupa gust, patrunjelul tocat si se lasa la fiert la foc mic pana cartofii sunt fierti. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga apa. Se poate servi cu o mamaliguta si muraturi. Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise