1. Se spala fileul de somon si se aseaza pe o folie mare de plastic, in asa fel incat sa puteti in final sa impachetati pestele in folie.
2. Turnati vodca/coniacul intr-un pahar de 25 ml.
3. Se freaca cu sare din belsug in asa fel incat sa fie complet acoperit cu sare (nins).
4. Se presara zahar pe toata suprafata (cam 1/3 din cantitatea de sare pe care ati folosit-o).
5. Se rade putin hrean pe toata suprafata pentru a ca pestele sa-si pastreze textura.
6. Beti paharul.
7. Se rade putina sfecla rosie pe toata suprafata pentru a da culoare.
8. Se toarna cativa stropi de vodca sau coniac peste somon (nu o sa va para rau).
9. Se taie mararul bucatele fine si si presara din belsug peste peste.
10. Mai turnati un pahar si-l beti.
11. Se impacheteaza bine folia peste care l-ati asezat.
12. Puneti o greutate peste peste si lasati-l la frigider pentru marinare doua zile intr-o tava. daca aveti rabdare, puteti lasa 3 zile, maxim 5 zile.
Scoateti din frigider, despachetati, curatati-l de toate ingredientele, indepartati pielea (daca are) si taiati apoi cu un cutit bine ascutit feliute subtiri de 2-3 mm.
Se serveste cu putina smantana sau cu un sos special, numit GRAVLAXSOS preparat asa:
Frecati 1 1/2 linguri de mustar dijon, 2 lingurite de otet de vin rosu, 1/2 lingurita sare, piper alb macinat, 1/2 lingurita zahar, 1 dl. marar taiat fin cu 150 ml ulei de porumb pana devine o pasta.
Turnati ce a mai ramas din vodca/coniac in pahare si
Skål och smaklig maltid!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise