Punem cartofii la fiert , in coaja, in apa cu sare, pentru aproximativ 20 de minute , pina cand intra furculita in ei. Rasturnam apa de pe ei si ii punem sub un jet de apa rece, atat cat sa putem sa ii curatam de coaja.
Dupa ce i-am curatat , ii dam pe razatoarea cu gauri mari si ii punem intr-un vas mai mare in care ii vom amesteca impreuna cu telemeaua rasa tot mare, ouale, sare, piper si patrunjel verde proaspat tocat.
Amestecam bine sa se omogenizeze toate ingredientele.
Luam un vas yenna in care vom prepara gratinul , il ungem cu putin unt si punem in el pesmetul, cu care vom imbraca vasul pe laterale si jos.
Punem jumatate din piureul de cartofi, deasupra asezam bucatile de bacon si apoi peste ele punem feliile de cascaval.
Deasupra intindem uniform piureul de cartofi ramasi si presaram pesmet.
Cuptorul este incalzit la 180 de grade , dam vasul la cuptor pentru 20-30 de minute, pina capata deasupra o culoare frumoasa aramie.
Scoatem gratinul si il portionam, urmand sa il servim cu salata verde, muraturi sau cu sos de smantana.
Pofta mare sa aveti !
POZE mai multe : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/12/gratin-de-cartofi-cu-bacon-si-cascaval.html
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise