Andivele se fierb in apa cu sare, cca 20-30 minute, pina cind furculita intra cu usurinta in ele, iar daca ne deranjeaza gustul lor un pic amarui, adaugam la fiert si zeama de lamiie.pe mine nu ma deranjeaza deloc, asa ca le-am fiert simplu. Se scot din apa apoi si se lasa la scurs intr-o strecuratoare, bine, bine de tot. Intre timp noi preparam sosul. Peste maizena, adaugam progresiv laptele rece si o dizolvam, cu un mic tel, apoi punem vasul pe foc si sub amestecare continua(pentru a nu face cocoloase) obtinem consistenta unei budinci.luam vasul putin de pe foc,incorporam smintina,il readucem pe foc si la fierbere,asezonam cu sare ,piper si nucsoara rasa ,dupa gust,apoi adaugam si brinza, amestecam, omogenizam si luam de pe foc vasul.de specificat ca focul va fi la mic in toata perioada prepararii sosului.
Daca andivele sint scurse de apa, se invelesc in felii de jambon, pe care le prindem cu cite o scobitoare.intr-un vas termorezistent, punem 1/2 din sosul obtinut,apoi pe el plasam andivele infofolite in jambon, restul de sos il turnam peste ele si dam totul la cuptorul preincalzit la 180 celsius, cca 15 minute. Servim cald ,in compania unui vin alb sau chiar unui beaujolais. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise