Gratar cu piure de cartofi si sos de visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 4 persoane:
  • 4 bucati de carne pentru gratar(eu am folosit piept de pui si ceafa de porc)
  • 4 cartofi mari
  • unt
  • lapte
  • 1 borcan visine fara samburi
  • faina
  • zahar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea am batut-o , am presarat sare si piper si am pus-o deoparte (mie imi place sa o fac atunci cand o servesc ca sa fie calda ).

Cartofii curatati si taiati cubulete i-am pus la fiert in apa cu sare. Cand au fiert bine, bine, i-am pasat si am adaugat o cana de lapte fierbinte si o bucatica de unt. I-am batut bine, bine si am adaugat putina sare.

Pentru sosul de visine am pus intr-o cratita putin unt si cand s-a incins am pus o lingura de faina. Apoi am adaugat putin cate putin zeama de la visine amestecand continuu. Cand s-a ingrosat am adaugat si visinele si am potrivit gustul cu putina sare si zahar.

La final am prajit si carnea si le-am servit impreuna.

Pofta buna!!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise