Grapefruit rosu in sos caramel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Grapefruit rosu in sos caramel

Ingrediente

  • 3 buc intregi grapefruit rosu
  • sucul de la un grapefruit rosu sau de la jumatate de grapefruit).Eu prefer ca sosul sa fie un pic mai amarui,sa simt mai bine gustul specific grapefruit-ului...
  • 10 linguri zahar
  • scortisoara,nucsoara dupa gust
  • esenta migdale,rom dupa gust
  • nuca de cocos si stafide dupa gust

Mod de preparare

Cele 3 buc de grapefruit se curata bine de coaja, inclusiv de pielita alba-amaruie si se taie rondele...

Separat se pune zaharul la caramelizat ...Cand incepe sa se caramelizeze se toarna putin cate putin zeama de grapefruit,se amesteca cu grija,se lasa sa fiarba la foc mic pana se omogenizeaza dupa care se adauga scortisoara, nucsoara,esenta de migdale si de rom dupa gust...Se introduc cu grija rondelele de grapefruit in sos,se stropesc cu sosul din cratita,se adauga stafidele,se presara nuca de cocos si se lasa cateva minute sa fiarba la foc mic...Cand este gata se ia dupa foc si se lasa sa se raceasca foarte bine inainte de servire...

Este un desert usor de preparat si gustos totodata...

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise