Se lasa untul sa se inmoaie. Se pune faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita, se toarna in ea drojdia dizolvata in putina apa calduta, se amesteca cu varful degetelor, se acopera cu un stergar si se lasa 10 minute sa se odihneasca.
Se adauga toate celelalte ingrediente, se bate aluatul cu o lingura de lemn, pana ce devine neted, se pune intr-un loc la cald si se lasa sa creasca, pana ce i se dubleaza volumul.
Se pune aluatul pe planseta, se face sul, se taie in 30 de bucati egale si se formeaza, invartindu-le cu palma pe planseta, 30 de gogosi. Se acopera gogosile cu un stergar si se lasa inca o data sa creasca.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare (la 180.gr), se pun gogosile - cu partea superioara in jos - si se prajesc, cu capac, 30 de secunde, dupa care se intorc si se prajesc si pe partea cealalta, pana ce se rumenesc frumos.
Se scot cu grija din cratita, se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se umplu, caldute, cu marmelada (cu ajutorul unui cornet).
Se lasa gogosile sa se mai raceasca, se presara cu zahar pudra si se servesc imediat. Atentie: pentru a masura temperatura uleiului, puneti sa se prajeasca o bucatica de paine alba si cand incepe sa se rumeneasca usor, aveti temperatura dorita.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise