Gogosi umplute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie rasa
  • un praf sare
  • 500 g faina
  • dulceata , crema ciocolata

Mod de preparare

Laptele caldut se mesteca cu drojdia, zaharul, praful de sare, uleiul si oul. Se adauga faina in ploaie si se framanta bine.

Se lasa la crescut la loc caldut circa 1 ora.

Se intinde o foaie de 0.5 cm grosime. Se taie cercuri cu ajutorul unui pahar, in mijlocul carora se pune dulceata sau crema de ciocolata. Se impaturesc si se lipsesc marginile cu ajutorul furculitei.

Eu m-am folosit de o presa speciala de patiserie.

Se prajesc pe ambele parti, la foc mic, in ulei incins. Se pudreaza cu zahar. Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise