Am citit multe retete de preparare a gogosilor si am mai facut dar mereu faceam "dupa ochi".
Astazi insa, am incercat o reteta de pancove ardelenesti, asa cum m-a invatat mama soacra si au iesit pufoase si delicioase, de aceea si postez reteta mea, care sper sa va fie de folos atunci cand doriti sa preparati ceva usor si gustos.
Intr-un lighenas se pune faina, oul si sarea.
Drojdia se pune intr-o cescuta, peste care se adauga 2-3 lingurite de zahar si se amesteca bine cu lingurita, pana devine lichida. Peste drojdie se toarna putin lapte caldut (nu fierbinte!) pentru a dizolva drojdia, se amesteca putin si se toarna apoi amestecul de lapte si drojdie in lighenasul cu faina.
In restul de lapte ramas se pun cele doua linguri de zahar, se amesteca pana la dizolvare si apoi se toarna in lighenas totul si se incepe framantatul aluatului.
Se framanata bine, adaugand lapte daca mai e necesar. Eu am framantat cu mixerul, cu lopatelele in forma de spirala, e mai usor pentru noi.
Se lasa la dospit 30 minute.
Dupa ce aluatul a dospit, se presara pe o planseta faina peste care se rastoarna aluatul si se intinde usor cu un sucitor, pana la o grosime a foii de 1 deget grosime.
Se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar sau folosind orice alta forma.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins si cand acesta e fierbinte se pun la prajit formele de aluat obtinute, intorcandu-le pe ambele parti.
Se pudreaza cu zahar si se servesc cu muuuulta placere.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise