Reteta de gogosi rapide cu mere si iaurt. Gogosi rapide cu mere si iaurt reteta simpla. Reteta de gogosi cu lingura. Retete de gogosi.
Reteta de gogosi rapide cu mere si iaurt o am din caietul mamei. Imi placeau foarte mult inca din copilarie si o prepar si eu copiilor mei, care le adora pur si simplu.
Se spala, se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Intr-un castron se bat bine ouale cu un praf de sare, zaharul și zaharul vanilat, se adauga pe rand iaurtul, faina, bicarbonatul stins (cu zeama de lamaie sau otet), merele rase, un praf de scortisoara (optional) și se omogenizeaza compozitia. Trebuie sa rezulte o compozitie destul de consistenta, puțin mai groasa decat cea de chec.
Se lasa compozitia să se odihneasca circa 5-10 minute.
Intre timp se pune uleiul la incins într-un vas pentru prajit (de preferat un vas mai îngust decat tigaia obisnuita si cu peretii mai înalti); uleiul trebuie să acopere fundul vasului cca 3 degete.
Cu ajutorul unei lingurițe se ia din aluatul pregătit și se formează gogoșelele care se pun la prăjit în uleiul încins.
Atenție, să nu le puneți înghesuite, pentru că ele cresc și se umflă la prăjit și riscați să se lipească una de alta!
Se rumenesc frumos timp de 2-3 minute pe ambele părți.
Pe măsură ce se prăjesc, gogoșelele se scot și se așează pe șervet de hârtie de bucătărie pentru a se absorbi uleiul în exces.
Când toate gogoșelele sunt prăjite, se mută pe platoul de servit și se presară cu zahăr pudră.
Se pot servi ca atare, calde sau reci, sau cu smântână și dulceață.
Incercati si voi reteta de gogosi rapide cu mere si iaurt, va fi ple placul tuturor.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise