Gogosi pufoase

Timp pregatire
3050 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg faina de cea mai buna calitate
  • 25g drojdie
  • 3oua
  • 2lg de unt
  • 3lg de zahar
  • lapte
  • sare
  • ulei
  • zahar pudra
  • esente

Mod de preparare

Se prepara o maia astfel: Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si se dizolva intr-o ceasca de lapte caldut.

Se adauga 2 linguri de faina si se lasa la cald ca sa creasca. Se pune faina intr-un vas adanc si se face o gropita la mijloc. Dupa ce a crescut maiaua se toarna peste faina si se adauga untul, ouale batute, un praf de sare, zaharul ramas si esenta de vanilie.

Daca ni se pare prea tare mai adaugam putin lapte caldut, daca este prea moale mai adaugam faina. Se framanta bine si se lasa sa creasca aproximativ o ora intr-un loc caldut acoperind vasul cu un prosop.

Dupa ce acrescut coca se pune pe masa si se intinde cu sucitorul o foaie groasa cam de un deget si se taie cu o forma rotunda sau cu gura unui pahar, se mai lasa pe masa 10 minute sa mai creasca. Se incinge ulei intr-o tigaie adanca si se prajesc gogosile pe ambele parti, se scot si se pudreaza cu zahar.

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise