Gogosi la cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente 10 bucati:
  • 110 g zahar
  • 1 ou
  • 70 gr unt topit
  • 150 ml lapte
  • 180 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 varf cutit praf de nucsoara
  • Glazura:
  • 80 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 2 linguri scortisoara

Mod de preparare

Mixati oul cu zaharul.

Adaugati untul topit si racit si mixati in continuare inca 1 minut.

Adaugati laptele iar la final faina amestecata cu praful de copt, nucsoara si coaja de lamaie rasa.

Ungeti formele de gogosi/ briose cu unt si pudrati-le cu faina.

Umpleti formele tinand cont de faptul ca gogosile vor mai creste putin la cuptor.

Coaceti la 190 g C pentru aproximativ 15-20 de minute.

Pentru glazura, topiti untul la foc mic. Separat, amestecati intr-un castron zaharul si scortisoara.

Ungeti fiecare gogoasa cu unt pe toate partile si treceti-o prin zahar cu scortisoara.

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise