Se incalzeste laptele in care se pune drojdia si se lasa 5 minute,intr-un bol de plastic se pune faina galbenusurile,zaharul ,zaharul vaniliat si sarea,se mesteca putin dupa care se adauga laptele caldut cu drojdia,se omogenizeaza(in cazul in care e prea vartos se mai adauga apa calduta sa lapte )pana obtinem o coca pe care o framantam 30 minute,timp in care adaugam cate o lingura de ulei,se presara coca cu faina se acopera si se lasa la dospot 30-45 min la caldura(creste mai repede)
Dupa ce aluatul este dospit bine se intinde pe masa de bucataie ,pe care o ungem cu ulei,de grosimea 3-4 mm,cu un pahar intors sau forme de plastic se taie aluatul sub forma de cercuri care se mai lasa 5 minute la crescut si apoi se pun in ulei incins la temperatura medie,se intorc rapid se scot si se pudreaza cu zahar.
:)) se pot umple cu nutela sau gem cuo siringa de ornat toruri
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise