Se cerne făina.
Se freacă drojdia cu zahărul, se pune puţin lapte călduţ şi făină şi se lasă la crescut.
Gălbenuşurile se pun cu sarea şi se bat cu o furculiţă. Se adaugă romul şi laptele rămas, treptat. Untul moale se pune peste faină, se pune coaja de lămâie şi se toarnă laptele amestecat cu gălbenuşurile. Se amestecă toate, apoi se pune şi drojdia.
Se frământă bine vreo 10 minute. Se lasă la crescut pâna îşi dublează volumul.
Se întinde o foaie cam de 2 cm grosime. Cu paharul muiat în făină se taie rondele. Eu am folosit un pahar de apă, se poate şi de vin dacă le doriţi mai mici.
Aluatul dintre gogoşi se întinde din nou şi se taie. Din ultimul fac nişte cornuri.
Se lasă 29 de minute sa crească acoperite cu o cârpă curată.
Se coc în ulei fierbinte.Este foarte practică metoda cu o tigaie de ochiuri, eu nu am aşa ceva.E mai economă pentru că uleiul întră în adâncituri şi se permite astfel creşterea plăcintelor ca şi când ar fi mai mult ulei.
Se pune o cratiţă pe o tablă şi se înfierbânta uleiul. Se verifică dacă e încins bine cu o bucată de aluat care trebuie să se ridice la suprafaţă imediat.Dacă aluatul cade la fund, se mai înfierbântă.
Gogoşile se pun cu partea de deasupra în jos în grăsime. Se pune un capac, se lasă cam 3 minute, se întorc pe partea cealaltă şi nu se mai pune capac.
Se scot cu o spumieră, se lasă să se scurga, apoi se pun pe hârtie absorbantă.
Se mai completează uleiul dacă scade şi se înfierbântă iar.
Gogoşile vor fi goale înăuntru, cine doreşte le poate umple cu cremă de vanilie sau de alt tip.
Se pudreaza cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat. Se pot mânca atât calde, cât şi reci.
Uleiul de copt se aruncă.
Ies cam 24 de gogoşi, cum le-am tăiat eu.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise