Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post. Retete de dulciuri de post. Retete de post.
Reteta de gogosi de post este una dintre cele mai simple, gustoase si usor de facut. Necesita cateva ingrediente simple, iar gogosile sunt moi, pufoase si foarte aromate.
Intai cerneti faina intr-un vas.
Intr-un bol mic amestecati drojdia cu o lingura de zahar si 50 de ml de apa calda (din cantitatile date) si lasati-o sa creasca.
Intre timp, in apa calda ramasa, dizolvati zaharul, sarea, adaugati uleiul si aromele. Turnati aceasta compozitie peste faina, adaugati si drojdia.
Framantati timp de 10 minute pana cand obtineti un aluat potrivit, nu prea moale.Desi, la inceput, se lipeste usor de mana, dupa cateva minute de framantat, va deveni elastic si nu se va mai lipi. Nu mai adaugati deloc faina, numai in cazul in care aluatul este foarte moale. Ungeti aluatul cu o pelicula fina de ulei, acoperiti bolul cu o folie alimentara si lasati-l sa creasca in loc caldut, ferit de curenti de aer.
Cand aluatul si-a dublat volumul, transferati-l pe masa de lucru si intindeti o foaie groasa de aproximativ 1 cm. Decupati gogosile cu o forma rotunda (de 5 cm am folosit eu).
Restul aluatului, intindeti-l din nou si procedati la fel. Am obtinut 25 de gogosi.
Dupa ce ati decupat toate gogosile, acoperiti-le cu un prosop de bucatarie si mai lasati-le la crescut in jur de 30 de minute.
Prajiti-le apoi in baie de ulei, la foc mic-mediu. Nu dati focul mare pentru ca se vor rumeni deasupra si interiorul va ramane crud.
Scoateti-le apoi pe un platou acoperit cu hartie absobanta si apoi purati-le cu zahar praf din belsug.
Sau, daca va place mai mult, serviti-le cu gem ori crema de ciocolata.
Oricum le-ati prefera, va asigur ca sunt cele mai aromate gogosi de post si va recomand cu drag reteta. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise