Gogosi de post

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata sau 1 plic de drojdie 7 g
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare

1.Amestecati faina, sarea, zaharul,coaja de portocala si drojdia,apoi turnati treptat apa calduta.Framantati pentru a obtine un aluat omogen.

2.Adaugati uleiul si framantati pana ce aluatul nu mai este lipicios.Acoperiti cu un prosop si lasati-l la crescut ~ 1 ora.

3.Pe masa unsa cu ulei,framantati din nou aluatul,apoi intindeti-l.Grosimea aluatului intins sa fie de ~ 1 cm

4.Decupati forme rotunde cu ajutorul unei forme sau a unui pahar.Lasati gogosile inca 10 minute la crescut inainte de a le praji.

5.Prajiti-le in baie de ulei la foc mic,apoi scoteti-le pe o farfurie pe care ati asezat servete de hartie pentru a absoarbe excesul de ulei.

Sa aveti pofta!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise