Spalati, zvantati si taiati - cu foarfeca - mararul si puneti pe foc o oala mare cu apa sarata. Curatati cartofii de coaja, spalati-i, taiati-i in patru si fierbeti-i 25 de minute din momentul cand apa clocoteste.
Scurgeti cartofii fierti, zdrobiti-i ca pentru piure si adaugati smantana, mararul, sare si piper. Amestecati bine si lasati-i sa se raceasca.
Intindeti pe o farfurie o foaie de placinta, intindeti un strat de piure pe jumatatea ei, lasand marginea libera, si spargeti un ou peste piure. Umeziti cu apa marginea foii de jur imprejur, indoiti jumatatea cealalta peste umplutura de cartofi si apasati cu degetele ca sa se lipeasca. Procedati la fel cu celelalte 3 foi.
Incingeti bine uleiul intr-o tigaie mai mare - sau mai bine in doua tigai -, lasati gogosile sa alunece in uleiul fierbinte, prajiti-le 2-3 minute pe fiecare parte, ca sa se rumeneasca frumos, si serviti-le imediat.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise