Se dizolva drojdia in 500 ml lapte caldut,in care se adauga faina respectiva,facandu-se un aluat obisnuit.
Se pun intr-un cazanel ouale,zaharul pentru coca,sarea, razatura de lamaie si restul de 500 ml lapte si se incalzeste usor,batandu-se putin.
Dupa ce creste aluatul,se pune compozitia preparata si se framanta cu restul de faina.Dupa framantare se adauga uleiul caldut,prevazut pentru coca,dupa care coca se lasa la crescut.
Dupa ce coca a crescut,se imparte in bucatele egale portionate cu o forma rotunda,asezandu-se pe tavi la crescut.
In acest timp se pune uleiul la foc pentru a se incalzi.Cand uleiul este fierbinte se introduc gogosile si se prajesc.
Dupa prajire,se umplu cu marmelada.Se pudreaza cu zahar farin,cu adaos de vanilina pura.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise