Gogosi cu lingura

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • jumatate kg zahar
  • 2 esente de vanilie sau rom
  • 1 cub drojdie

Mod de preparare

Se bat 3 oua, bine pana face spuma. Apo se pune putin zahar pana se termina jumatatea de kg de zahar, pe urma se pune zaharul vanilat si se amesteca in continuare pe urma se pune coaja de lamaie, esenta de rom sau vanilie si dupa aceea se pune drojdia dizolvata in apa calda cu o lingurita de zahar, apoi se pune faina si se amesteca foarte bine sa nu ramana cocoloase daca mai este nevoie puneti apa apoi se lasa la crescut cam o jumatate de ora sau chiar o ora, depinde de drojdie. Aluatul trebuie sa fie moale nu tare. Dupa ce s-a umflat aluatul se incinge uleiul foarte bine si se ia cu o lingura si se pune il tigaie, oala etc. fiecare face in ce are. La sfarsit cand sunt gata se servesc cu zahar vanilat. Pofta buna!

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise