1. Cerni faina, ii faci o adancitura in care torni plamadeala facuta din drojdie, zahar, trei linguri de faina si 100 ml apa calduta. Presari putina faina, acoperi cu un servet si pui vasul intr-un loc cald, ferit de curentii de aer. Dupa ce a crescut plamadeala adaugi faina si apa calduta. Pui sare, zaharul vanilat, coaja de lamaie, rom si framanti pana devine un aluat potrivit de tare. Lasa aluatul la dospit 30 de minute, acoperit, intr-un loc cald.
2. Din aluatul crescut intrinde o foaie groasa de 0,5 cm. Pe jumatate din foaie pui, din 10 in 10 cm, cate o lingura de dulceata, acoperi cu cealalta parte si presezi printre portiunile cu dulceata. Decupezi gogosile cu ajutorul unui pahar, avand grija ca dulceata sa fie in mijlocul lor. Apesi marginile aluatului sa se prinda bine. Lasi gogosile 15-20 minuta la crescut, apoi le prajesti intr-o tigaie cu mult ulei si le presari cu zahar pudra cat sunt calde.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise