Gogosi rapide cu drojdie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt compozitie
  • 500 g faina
  • 20 g drojdie de bere
  • un praf de sare
  • apa cat cuprinde pentru a iesi un aluat moale
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • Pt prajit
  • ulei
  • Se pudreaza cu zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pana se formeaza o coca moale sa se poata lua cu lingura.Se lasa cca o ora la crescut.

Se ia cu lingura si se adauga in uleiul incins.Se prajesc pe ambele parti.Se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar.

Se poate framanta o coca mai tare ,care dupa ce a crescut se intinde foaie si se taie rondele cu un pahar.Se lasa aceste rondele sa mai creasca aprox.jumatate de ora,apoi le prajim in ulei incins.Le putem face si cate o gaura mica la mijloc in care putem pune dupa prajire gem,dulceata,crema.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise