Gogosi aromate cu portocala

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 60 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 40 g unt
  • coaja de la o portocala
  • ulei pentru prajit (aprox 300 ml)
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt. In alt bol frecam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam laptele si amestecam pana cand zaharul se topeste. Amestecul de lapte il adaugam treptat peste faina amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase, la sfarsit am adaugat coaja rasa de la o portocala.

Am pus uleiul intr-o oala mica si l-am pus sa se incalzeasca pe aragaz la foc mediu. Intre timp am format bilute din aluat, cand s-a incins uleiul adaugam bilutele pe rand si le prajim pe ambele parti pana devin aurii.

Pofta buna!

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise