Gogosele din cartofi pentru aperitiv

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 galbenusuri de ou
  • 40 g unt
  • sare,piper,nucsoara dupa gust
  • faina
  • ulei

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja,se taie cubulete si se fierb in apa rece cu putina sare.Dupa ce au fiert se lasa la scurs si se paseaza obtinandu-se un piure.

Se adauga untul,galbenusurile de ou,sare,piper,nucsoara dupa gust,se amesteca si se lasa la racit.

Se modeleaza 1-2 batonase din aceasta compozitie si se portioneaza cu ajutorul unui cutit.

Gogoselele astfel formate (de grosimea unui deget) se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.

Se pot servi ca atare calde sau reci ,cu branza sau cascaval ras deasupra...

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise