Gogosarii se curata de cotor, se spala si se lasa la scurs.
Se caleste ceapa, se adauga morcovul ras pe razatoarea mica, se adauga ciupercile date pe masina,orezul si pasta de tomate, verdeata, se lasa pe foc impreuna, 5 minute.
Se condimenteaza, se umplu gogosarii, se acopera cu felie de rosie sau cu frunze de vita de vie.
Se asaza in cratita, se intercaleaza foi de dafin si crengi de cimbru,se dau la foc mic pentru o ora. Se servesc cu mamaligutza si sos:
faina se dizolva cu zeama in care au fiert gogosarii, se incorporeaza smantana, pasta de tomate, condimente, verdeata. Se da in clocot. Sosul trebuie sa fie ca o smantana groasa.Daca este nevoie, se dilueaza cu zeama.
Ciupercile se pot inlocui cu orice fel de carne.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise