Se spala gogosarii si se curata de cotoare si seminte.Se curata morcovii si telina si se taie rondele subtiri. Se desfac strugurii boaba cu boaba si se spala.
Se ia cate un gogosar, se pune in el o felie de telina si una de morcov, dupa care se umple cu boabe de struguri, cu grija, sa nu se striveasca. Deasupra fiecarui gogosar umplut, se pune cate un capac din frunze de telina sau cate o rondea de morcov , pt a nu-i permite umpluturii sa iasa. Gogosarii se asaza in borcan, unul peste altul, fara sa fie presati.
Se prepara solutia, se lasa pe foc sa dea cateva clocote si asa fierbinte se toarna in borcan peste gogosari. Se leaga bine cu celofan dublu si se pasteurizeaza prin invelire in paturi groase , doua zile, dupa care se pastreaza in camara.
Este o muratura fina, delicioasa si cu un aspect placut.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise