Gogosari in otet pentru iarna. Cum prepari gogosari in otet pentru iarna reteta fara conservanti.
Aceasta reteta de gogosari in otet pentru iarna o am de la mama. O face de mai bine de 40 de ani si am preluat-o si eu. Sunt cei mai gustosi gogosari, crocanti, dulci-acrisori, perfecti pentru salata de boeuf, fripturi si multe alte mancaruri.
Intai de toate sterilizati corect borcanele si capacele.
Spalati gogosarii in cateva ape, curatati-i de cotoare si taiati-i felii.
Pentru fiecare borcan de 800 g avem nevoie de gogosari feliati ( cati incap), 50 de ml de otet ( 5 linguri pline), 1 lingurita rasa de sare, 1 lingurita cu varf de zahar, 1 lingurita de boabe de mustar si o jumatate de lingurita boabe de piper.
Am asezat feliile de gogosari in borcane, intercalate cu frunze de telina, o frunza de dafin si doua bucatele de hrean. Le-am presat delicat, fara a le rupe sau strivi.
Am pus otetul si celelalte ingrediente mai sus mentionate, am completat borcanul cu apa, lasand gol de un deget. Am infiletat capacele.
Am asezat borcanele intr-o oala incapatoare, pe fundul careia am asezat un prosop de bucatarie, am acoperit cu apa rece si am fiert 15 de minute, la foc mic, din momentul in care a dat primul clocot. Am lasat borcanele la racit in oala pana a doua zi.
Apoi le-am sters, etichetat si asezat frumos in camara.
Spor la preparat reteta de gogosari in otet pentru iarna
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise