Gogosari in otet

Timp pregatire
1440 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 kg gogosari
  • 1 kg zahar
  • 1si 1/2 kg otet, 6 linguri sare mare, pipe, foaie dafin

Mod de preparare

Gogosarii se taie in 4 sau in 6 in functie de cat sunt ei de mari. De obicei in 4.

se aseaza intr-un lighean de marime potrivita. Se face un amestec din otet, zahar, sare, foaie de dafin si piper care se toarna peste gososari.

Se lasa de pe o zi pe alta si se mai amesteca din cand in cand.

A doua zi se pun gogosarii in borcane si se completeaza cu zeama ramasa.

Nu se capseaza imediat.

Mai trebuie completata zeama (cu timpul gogosarii mai absorb din zeama si sa nu ramana fara zeama deasupra) atat cat mai este nevoie.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise