Gogosarii se spala , se curata de seminte si se taie in bucati potrivite . Se pune la fiert apa impreuna cu otetul , sarea , zaharul si boabele de piper . Cand fierbe apa , se adauga gogosarii lasandu-i sa dea maxim doua clocote apoi se scot cu o spatula si se pun in borcane . Dupa umplerea borcanelor cu gogosari , se toarna zeama deasupra . Cu o lingura , vom lua din zeama cateva bobite de piper si o foaie de dafin pe care le vom pune in fiecare borcan . Zeama ramasa in oala nu o vom arunca .
Borcanele se vor tine descoperite pana a doua zi . E posibil ca peste noapte lichidul sa scada . Daca se intampla asta , vom completa cu zeama ramasa din ziua precedenta . Inchidem borcanele etans si le punem in camara .
Gogosarii conservati astfel se mentin tari o perioada lunga de timp . Daca borcanele sunt tinute in conditii optime , rezista pana la 2 ani .
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise