Gogosari a la dicarmencitta

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 kg de gogosari sanatosi,
  • cateva radacini de hrean,
  • 1 kg otet,
  • 1 kg zahar,
  • 7 linguri cu varf de sare grunjoasa,
  • 2 l apa,
  • 2 pungute cu boabe de mustar.

Mod de preparare

Spalam gososarii, ii taiem si ii curatam de seminte. Punem 2 l de apa, 1 kg de zahar intr-o cratita pe foc, lasam sa se topeasca zaharul si apoi punem sarea amestecand continuu. La urma punem si 1 kg de otet (Vincon Vrancea). Amestecam pana incepe sa clocoteasca si punem in reprize gogosarii. Eu i-am impartit in patru reprize. Gogosarii trebuie sa stea intre 3 si 4 minute amestecand in ei. Nu se tin mai mult deoarece se inmoaie. Ii luam cu o spumiera sau paleta si ii vom pune in tava sa se racoreasca. Dupa ce am terminat de pus cantitatea de gogosari in acel amestec clocotit, ii vom pune in borcane, iar printre ei vom pune bucatele de hrean. Acesti gogosari sunt buni de mancat imediat ce se racesc. Va doresc sa aveti pofta!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise