Reteta de gogonele in saramura. Cum se prepara reteta de gogonele in saramura.
Mod de preparare reteta de gogonele in saramura.
Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe de piper negru si de mustar si bucatele de hrean si se acopera cu frunze de telina.
Separat, se pune la fiert apa cu sarea si, din momentul cand incepe sa fiarba, se lasa 10-15 minute. Se ia de pe foc, se lasa doar cateva minute sa se domoleasca firbinteala, apoi se toarna peste gogonele, avand grija sa punem sub borcane niste cutite, ca sa nu crape borcanele.
Se lasa la racit, se pun capace din foi de celofan si se depoziteaza la loc racoros.
Portii: 2 borcane foarte mari, de 5 si de 3 kg, sau muuulte borcane mici (gogonele mele au fost maricele).
Spor la preparat reteta de gognele in saramura!
O alta reteta de gognele in saramura gasiti aici https://www.gustos.ro/retete-culinare/gogonele-in-saramura.html .
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise