Gnocchi de cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 300g faina
  • 1 galbenus de ou
  • un varf cutit sare
  • faina pt pudrat

Mod de preparare

Cartofii se spsla ft bine sub jetul de apa,si se fierb 14 minute in apa cu sare;Se scot din apa se curata de coja se dau prin masina de tocat asa calzi se formeaza o gramajoara de cartofi pe un fund de lemn mai mare,iar in mijloc o gaura in care vom adauga galbenusul de ou si usor cate usor faina cernuta;Va rezulta un aluat moale dar nelipicios daca este necesar se mai adauga faina;Se formeaza mici rulouri de pasta de cartofi cam de un deget grosime,care se vor t5aia in bucati mai mici cu cutitul,presaram faina ,pudram bine gnocchi si ii asezam intr-o tava,si vom continua pana la terminarea pastei;Gnocchi nu vor fii inghesuiti in tava vor avea spatiu intre ei si vor fi pudrati cu multa faina;

Eu ii congelez asa cu tava iar peste 2-3 ore ii pun in pungute de plastic pt congelator si ii pregatesc cand am nevoie fierbandu-i in apa sarata cam 3-4 minute,dupa care ii condimentez dupa gust sau cu diverse sosuri;

Pofta buna!

OBS:Pt a face gnocchi ideali sunt cartofii cu coaja rosie sunt mult mai fainosi ,inghit mai putina faina!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise