Intr-un castron mare (de preferat de plastic sau sticla),se pun ouale intregi cu zaharul,se bat cu mixerul(telul)la turatie mare,pana se face o spuma ,dupa se adauga uleiul lasand mixerul la un stand mai mic de turatie,apoi se adauga laptele in care a fost adaugata sarea pentru sa fie deja topita inainte sa fie adaugata in castron,dupa adaugat praful de copt impreuna cu faina pana se face un aluat gros ca o smantana,mixam bine pana numai ramane gogolosi de faina,apoi mai adaugam in compozitie ,fructele confiate,nucile si esentele,iar acestea le amestecam cu o lingura de lemn.
Cuptorul trebuie incins la 180 grade,compozitia pusa in forma care este unsa bine cu unt si putin tapetata cu faina ca sa nu se lipeasca .
La cuptor trebuie lasat intre 45 minute- 1 ora,pana se face putin aurie la culoare,se scoate din forma si se pudreaza cu zahar pudra.
Daca nu aveti forma rotunda de chec puteti sa folositi si o alta forma .
Va doresc ''Pofta buna"".
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise