Zmeura bine coapta, se curata de codite, se spala, se scurge foarte bine de apa, se amesteca cu zaharul si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pune la fiert, la foc potrivit, adunand din cand in cand spuma care se formeaza la suprafata si amestecand incet. Se fierbe pana cand capata o consistenta ingrosata, gelatinoasa ( aprox. 30-40 min). Spre sfarsitul fierberii se adauga zaharul vanilat si zeama de lamaie. Gemul se pune fierbinte in borcanele sterilizate. Se infasoara in paturi mai groase si se lasa asa pana cand este complet racit. Abia apoi este gata de pus in camara
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise