Prepara un gem de visine natural, aromat si foarte gustos cu reteta noastra simpla. Bucura-te de savoarea visinelor proaspete in fiecare borcan, fara conservanti adaugati!
Spalati visinele in cateva ape si puneti-le la scurs intr-o sita. Soateti-le samburii, transferati-le in vasul in care veti pregati gemul de visine si adaugati zaharul. Amestecati bine si, cand au inceput sa-si lase suc, puneti vasul pe foc mare.
Luati spuma formata ori de cate ori este nevoie. In functie de cat de zemoase sunt fructele, fierberea poate dura mai mult sau mai putin. Gemul meu a fost gata in 35 de minute, mai ales ca am folosit o cantitate mica de fructe.
Eu nu fac niciodata gem sau dulceata in cantitati mari pentru ca vreau ca ele sa aiba culoare frumoasa, sa pastreze gustul fructelor si sa le fac in timp mai scurt.
Cand gemul s-a legat (faceti proba cu farfurioara) transferati-l cu grija in borcane si puneti-le pentru cateva minute cu capacul in jos pentru a se forma vidul. Apoi acoperiti-le cu prosoape groase si lasati-le la racit in voie. Apoi etichetati-le si asezati-le in camara.
*Din cantitatile date am obtinut 5 borcane de 375 de ml, plus ceva pentru degustare. A iesit minunat de bun, bine legat, aromat si dulce-acrisor. Il voi manca la iarna pe paine prajita cu unt dar il voi folosi si la umplerea fursecurilor, cornuletelor fragede sau a aluaturilor dospite.
Incearca si reteta de gem de caise cu putin zahar, gem de cirese sau gem de merisoare si chia. Spor la treaba!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise