Gem de prune cu nuci

Prunele bine coapte se spala si se scot samburii.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Prune
  • nuci
  • lamaie
  • zahar

Mod de preparare

Prunele bine coapte se spala si se scot samburii. Eu le tai in jumatati. Se pun la fiert cu zahar, se pune in functie de preferinte si cat de acre sau dulci sunt prunele! Se lasa la fiert la foc incet spre mediu pana se evapora apa si gemul devine gros. Se amesteca mereu pt a nu se prinde si a nu se afuma. Se adauga nucile tocate sau intregi, coaja de lamaie tocata sau rasa.

Gemul se pune in borcane si se lasa fara capac pana capata o crusta, dupa care se pun capacele, se strang bine si se lasa sa se raceasca incet acoperite cu o patura.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise