Prunele bine coapte se spala si se scot samburii.
Prunele bine coapte se spala si se scot samburii. Eu le tai in jumatati. Se pun la fiert cu zahar, se pune in functie de preferinte si cat de acre sau dulci sunt prunele! Se lasa la fiert la foc incet spre mediu pana se evapora apa si gemul devine gros. Se amesteca mereu pt a nu se prinde si a nu se afuma. Se adauga nucile tocate sau intregi, coaja de lamaie tocata sau rasa.
Gemul se pune in borcane si se lasa fara capac pana capata o crusta, dupa care se pun capacele, se strang bine si se lasa sa se raceasca incet acoperite cu o patura.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise