Gem de prune aromat cu scortisoara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 900 gr prune, injumatatite si curatate de samburi
  • • 900 gr zahar
  • • 1 baton de scrtisoara
  • • 1 lingurita unt

Mod de preparare

1. Pune prunele si batonul de scortisoara intr-o cratita mare, pe foc, impreuna cu 150 ml apa si lasa-le sa dea intr-un clocot.

2. Da focul mai mic si lasa prunele sa fiarba usor 30-40 minute, pana se inmoaie.

3. Adauga zaharul, amesteca usor si gateste pe foc mic pana cand zaharul s-a dizolvat.Mareste focul si lasa fructele sa fiarba rapid 10 minute,amestecand usor pentru a nu zdrobi fructele.

4. Ia cratita de pe foc, inlatura spuma formata la suprafata, apoi adauga untul si amesteca, pentru a dizolva orice spuma ramasa.Lasa gemul sa stea 15 minute, toarna-l in borcane sterilizate, apoi inchide borcanele.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise